Den Bosch in geschil met Ministerie van Cultuur

De gemeente Den Bosch dreigt ruim 600.000 euro subsidie mis te lopen voor het herstel van het laatste deel van de vestingwerken. Het ministerie weigert een deel te vergoeden omdat het niet om de restauratie van een monumentaal gedeelte van de vestingwerken zou gaan. De gemeente heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van het Ministerie van Cultuur.

Gemeente Den Bosch heeft berekend dat het opknappen van een deel van de vestingwerken bijna 2,3 miljoen euro kost en heeft daarvoor (volgens de wettelijke regels) een subsidie berekend van rum 1,1 miljoen euro. Het ministerie wil echter niet verder gaan dan ruim 524.000 euro.

Het meningsverschil gaat over het opknappen van de vestingmuren aan de Buitenhaven, Oliemolensingel, Kasterenwal, Noordwal en Muntelwal. De muren zijn op eze plaatsen eind jaren zeventig voor de negentiende-eeuwse muren geplaatst. Dit zorgt er voor dat deze muren volgens het ministerie geen monumentale waarde hebben, waardoor zij niet voor de kosten willen opdraaien.

 

Bron: Brabants Dagblad